Poljoprivredni fakultet bogatiji za novi savremeni kombajn

Novi univerzalni kombajn "John Deere" je stigao u Agro Campus, Istraživačko-obrazovni centar Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu. Ova investicija, vredna više od 32 miliona dinara, finansirana je od strane Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, a sufinansirana od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Ovo je jedna od uspešno realizovanih agrarnih programa koji se odnose na finansijsku podršku za nabavku nove savremene opreme srednjim poljoprivrednim školama i Poljoprivrednom fakultetu.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević izjavio je da je poljoprivredna proizvodnja održiva jedino uz primenu najnovijih tehnologija i znanja. Poljoprivredna proizvodnja mora biti zasnovana na znanju, jer se tako ulaže u mlade, koji će biti generator i motor razvoja u budućnosti, te da se samo na ovaj način može dati doprinos i u naučno-istraživačkom delu kako bi se došlo do što boljih rezultata. Te rezultate treba da primenjuju naši poljoprivrednici i time svoja  gazdinstva učine profitabilnijim i konkurentnijim, rekao je Radojević.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje prof. dr Zoran Milošević istakao je značaj ovog projekta, te se zahvalio zaposlenima na Poljoprivrednom fakultetu, koji su odlučili da svoja sredstva ulože u obnovu mehanizacije, kako bi studenti mogli svoja znanja da steknu u praktičnoj nastavi. Takođe, rekao je da je to u skladu sa ostvarivanjem težnji u razvoju dualnog obrazovanja, odnosno školovanja kompetentnih inženjera poljoprivrede koji će biti u stanju da se nose sa izazovima savremene poljoprivrede.

Investiranjem u modernu mehanizaciju i opremu stvaraju se uslovi za savremenu praktičnu nastavu za studente, nastavnike i saradnike, mišljenje je dekana Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu prof. dr Nedeljka Tice, koji smatra da se na ovaj način demonstrira kako u praksi izgledaju partnerski odnosi između Pokrajinske vlade i Poljoprivrednog fakulteta.

Категорија: 
Serbian