Интегрисане академске студије - 2020

Интегрисане академске студије ветеринарске медицине

- наставни план 2020

 

Ветеринарска медицина

Законом о добробити животиња је прописано да животињама морају да буду обезбеђени услови у којима могу да остварују своје физиолошке и друге потребе својствене врсти, као што су исхрана и напајање, простор за смештај, физичка, психичка и термичка удобност... У настави на овом студијском програму се користе сва доступна савремена наставна средства а дванаести семестар је дизајниран као практична настава где студенти обављају праксу на факултетској модерно опремљеној Клиници и лабораторијама, те се на тај начин се припремају за будуће запослење.

Зашто уписати студијски програм Ветеринарска медицина?

  • 5 основних разлога да упишете Интегрисане студије ветеринарске медицине:
  • ▪ Призната и цењена диплома.
  • ▪ Угледни професори и висококвалитетан наставни кадар.
  • ▪ Велики удео праксе у настави.
  • ▪ Шанса за запослење у великом броју установа, државним институцијама, домаћим и страним компанијама.

 

Шта ће студенти учити током студија?

У настави се користе сва доступна савремена наставна средства. Практична настава одвија се у ветеринарској клиници, лабораторијама, на терену, на бројним фармама и другим објектима из области анималне производње као и јавним ветеринарским установама. На завршној 6. години студент по сопственом афинитету може да моделира сопствено знање избором једног од три понуђена модула и то: кућни љубимци, фармске животиње и коњи и хигијена намирница. XII семестар је дизајниран као практична настава где студенти обављају праксу на факултетској модерно опремљеној Клиници и лабораторијама па се тако припремају за будуће запослење.

Где студенти могу да се запосле након завршетка студија?

Ветеринарске станице, амбуланте, клинике, апотеке, ветеринарски институти, рад у науци и образовању, у инспекцијским службама, контрола безбедности и хигијене намирница, управљање сопственим пољопривредним газдинством, и још много тога.

Више информација о овом студијском програму можете пронаћи на:

Фејсбук: https://www.facebook.com/klinika.vet.ns

Инстаграм: https://www.instagram.com/veterinarskamedicinans/

Сајт Департмана: http://www.nsveterina.edu.rs/

Serbian