Актуелности

Najznačajniji rezultati na Poljoprivrednom fakultetu u 2018. godini

Poštovane koleginice i kolege,

 

Ovim putem želimo da Vas upoznamo sa najznačajnijim rezultatima na Poljoprivrednom fakultetu u 2018. godini:

 

 

-          QS - World university ranking by subject (agriculture and forestry), 2018- pozicija 201-250;

 

-          Shangai Ranking by Subject (Veterinary Medicine), 2018 - pozicija 201-300;

 

-          Koordinatorski projekat H2020 EVO-NANO (Doc. dr Igor Balaž) i koordinatorska COST akcija CA18105 RIBMINS (Prof. dr Bojan Blagojević);

 

-          Doc. dr Mirjana Ljubojević - Nagrada "Žene u nauci";

 

-          Prof. dr Ivana Maksimović - 12 publikovanih radova na SCI listi.

 

 

Hvala svim nastavnicima i saradnicima na zalaganju i podršci u afirmaciji našeg fakulteta.

 

 

Prof. Dr Branko Ćupina

Vice Dean for Science and International Cooperation

University of Novi Sad, Faculty of Agriculture

Trg D. Obradovica 8

21000 Novi Sad

Serbia

Tel. +381 21 485 3457, +381 21 485 3224

E-mail:  nauka@polj.uns.ac.rs  

Категорија: 
Serbian

ПРИЈАВА ИСПИТА ЗА ЈАНУАРСКИ ИСПИТНИ РОК ШКОЛСКЕ 2018/2019 ГОДИНЕ

ПРИЈАВА ИСПИТА ЗА ЈАНУАРСКИ ИСПИТНИ РОК ШКОЛСКЕ 2018/2019 ГОДИНЕ

ПРИЈАВА ИСПИТА ЗА ЈАНУАРСКИ ИСПИТНИ РОК ОД 24.12.2018. ДО 11.01.2019. ГОДИНЕ

Категорија: 
Serbian

Зимске едукативне и рекреативне активности студената

У оквиру пројекта „Зимске едукативне и рекреативне активности студената“, чак 53 студента Пољопривредног факултета ће потпуно бесплатно ове зиме отићи на Копаоник а то су заједнички омогућили Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност и наш Факултет.

Факултет ће увек пружати подршку оваквим активностима поготово што оне представљају награду студентима са најбољим просечним оценама.

Link

 

 

Категорија: 
Serbian

ДОБИТНИЦЕ НАЦИОНАЛНИХ СТИПЕНДИЈА ЗА ЖЕНЕ У НАУЦИ ЗА 2018. ГОДИНУ

ДОБИТНИЦЕ НАЦИОНАЛНИХ СТИПЕНДИЈА ЗА ЖЕНЕ У НАУЦИ ЗА 2018. ГОДИНУ

Милица Сентић, Мирјана Љубојевић и Мирјана Ћук, добитнице су националних стипендија „За жене у науци“ за 2018. годину. Њихов изузетан научноистраживачки рад у областима хемије животне средине, хортикултуре и ботанике, награђен је стипендијама у вредности од по пет хиљада евра на церемонији одржаној у згради Владе Републике Србије.

Стипендије, које се ове године у нашој земљи додељују по осми пут, у партнерству Министарства за просвету, науку и технолошки развој, Националне комисије за Унеско, и Лореала Балкан, намењене су реализацији значајних научних истраживања која ће бити спроведена у Србији. 

Мирјана Љубојевић, доктор биотехничких наука, је доцент за ужу научну област Хортикултура и пејзажна архитектура на Пољопривредном факултету у Новом Саду.  Научно истраживачки рад  обухвата оплемењивање хортикултурног биља од значаја за унапређење науке и струке, а усмерен је и на популаризацију урбаног баштованства и воћарства.

Мирјани је ово трећа престижна награда, будући да је у претходној години била лауреаткиња награда "Покрени се за науку" и "Др Зоран Ђинђић" за најбољег младог научника и истраживача.

Слике су из различитих новина и  са сајта Министарства, ако треба извор да се напише...

 

Категорија: 
Serbian

RADIONICA "Razvoj novih tipova sadnog materijala za voćarstvo u usponu, baziran na lokalnim genetskim resursima i savremenim tehnologijama"

Poštovani/e,

Upućujemo Vam
POZIV

Na Radionicu INTERREG IPA CBC CRO-SER projekta

"Razvoj novih tipova sadnog materijala za voćarstvo u usponu, baziran na lokalnim genetskim resursima i savremenim
tehnologijama" (akronim: CROSS TREE), a koja će se održati u okviru Savetovanja o savremenoj proizvodnji voća:

Mesto i vreme : Univerzitet u Novom Sadu, Poljoprivredni fakultet, Amfiteatar
15.12.2018. godine

Документ у прилогу: 
Категорија: 
Serbian

Семинар: Унапређење производње и пласмана сира у Војводини

П О З И В Н И Ц А

 

Поштовани, имам изузетну част и задовољство да Вас позовем на еду­ка­тивни се­минар: Унапређење производње и пласмана сира у Војводини. Се­минар се ор­ганизује у скло­пу про­је­кта ко­ји је фи­нансиран од стра­не По­кра­јинског се­кре­­та­ри­јата за пољопривреду, водо­при­вре­ду и шу­ма­рство.

Семинар ће се одржати 23 НОВЕМБРА (петак) у 10 часова у Новом Саду на Пољопривредном факултету у сали број 1 (приземље). Детаљан план се­минара дат је у при­логу овог дописа.

После семинара биће организован коктел и дегустација сира.

 

У очекивању Вашег доласка срдачно Вас поздрављамо.

 

Нови Сад, новембар, 2018. г.

У име организатора:

Проф. др Бранислав Влаховић

Пољопривредни факултет, Нови Сад

mail: vlahovic@polj.un.ac.rs

Документ у прилогу: 
AttachmentSize
PDF icon POZIVNICA ZA GOSTE.pdf185.95 KB
PDF icon PUBLIKACIJA SIR.pdf5.19 MB
PDF icon SATNICA.pdf131.24 KB
Категорија: 
Serbian

Обраћање Декана поводом пријема 65. генерације студената школске 2018/2019 године.

​Драги студенти 65. генерације Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду,

Драги сарадници,истраживачи и наставници,

Поштоване колегинице и колеге,

Част ми је да будем данас са Вама.

Част ми је да Вас поздравим у име светски признатог и познатог Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду.

Факултет, са више од 6 деценија искуства, има бројну имовину у облику квадрата простора, комада опреме и хектара пољопривредног земљишта. Али највредније што имамо није то. Највредније наше благо које смо стекли у досадашњем периоду  сте Ви -  студенти због којих постојимо и због којих се поносимо.

Зато  је данас велики дан -  дан у којем се придружујете тиму, у којем постоји више  од 12.000 дипломираних инжењера пољопривреде, дoктора ветеринарске медицине, мастера, магистара и доктора наука.

Овај дан је дан преокрета у Вашим животима јер отпочињањем студирања доносите одлуку да ли ћете улагати у знање које може на најбржи и најлакши начин да промени Ваше животе и животе ваших најближих. Ваша одлука је важна јер не постоји исплативији животни пројекат од улагања у знање.

Oно што започнете овде промениће свет пољопривреде.

Имам неколико порука  које могу да Вам помогну на том путу.

Данас Вам се обратио Слободан Крсмановић, најбољи студент  претходне генерације студената овог Факултета. Он  се запослио на Факултету преко везе. Његову везу ми не кријемо, напротив истичемо је. Његова веза је најбољи успех у школовању. То је  најважнија порука коју желимо да Вам пошаљемо. То је пут који треба да следите.

Морате веровати у себе,  имати самопоуздање и следити своје срце, данас у настави, сутра у послу, у љубави и у свакој другој животној ситуацији.

Волите оно што радите. Данас настава, сутра посао, траже пуно времена. Једини начин да то радите успешно је да то волите. Ако то није случај, тражите оно што волите док не нађете.

На овом Факултету постоје три излаза. Aко изађете не морате више да идете на предавања  и вежбе, не морате да страхујете да ли ћете положити испит.  Не морате да пријављујете испит. Не морате да учите када Вам се не учи.  Не морате најмање четири године да проводите на овом Факултету. Све што морате да урадите је да изађете с Факултета и да се не враћате.  А ако желите да направите нешто велико у Вашем животу, немојте никада, немојте никада да изађете а да се не вратите на Факултет.

Ништа није важније од Ваше  воље да успете. Зато не губите веру и наду чак и ако Вас живот удари циглом у главу. Живот је испуњен неуспесима. То је болно. То је обесхрабрујуће.  Ако хоћете да идете напред морате их превазилазити.

Подигните се када је најтеже и никада, никада не одустајте.

Ако сте у  мраку тражите светлу тачку. У бесмислу потражите трунку смисла а у пустињи незнања оазу знања.

За све у животу постоји лек. Неки лекови имају грозан укус али су пацијенту потребни. Наставите и у тешким ситуацијама да волите оно што радите. Имати веру, значи бити оптимиста и имати позитиван став у свим ситуацијама.

Коцкице успеха се слажу уназад. Многа сазнања у почетку делују као непотребна и сувишна али су она у будућности важна и неопходна. Гледајући уназад сигурно постоје линије које повезују прошлост и будућност како у стеченим знањима тако и у свим животним околностима. Прошлост памтите, у лепу будућност верујте али увек живите у садашњости.

Нема успеха преко ноћи. Нема успеха без напорног и стрпљивог рада. Будите на интернету, тwитеру, фејсбуку, вајберу, инстаграму али тамо не можете завршити факултет.

Данас Вам се нуди свет забаве уместо света рада, знања и упорности. Живот јесте понекад забава али само понекад. Зато веровање у нестварни живот забаве замените удобним местом у библиотеци овог Факултета. Тамо треба, у стварном свету, да припремите  испите који Вас чекају до дипломе основних студија.

Запамтите, без обзира на моћ нових технологија, власништво над знањем стиче се само усвајањем наставних садржаја са предавања, вежби и учењем из великог броја штампаних и електронских књига.

Започните сваки дан са малим кораком, са малим задатком који ћете савладати. То ће Вас охрабрити да урадите још један, затим још један, а затим наредни и наредни. Један обављени задатак претвориће се у много завршених задатака у току истог дана. Ако не можете да урадите малу ствар никада нећете добро урадити велику.

Верујете у своје снове. Имати снове значи имати велику амбицију и креативност.

Поштујте Ваше наставнике. Ако понекад помислите да су неправедни према Вама, схватите да је то одлична припрема за будуће животне ситуације које се стварно дешавају. Имајте у виду познату мисао ”Ако мислиш да ти је учитељ строг чекај да добијеш шефа”. Живот често није фер. Факултет мора  да Вас припреми за све ситуације у животу, па и оне у којима неправда привремено преовлађује.

На путу до успеха требаће Вам помоћ. Пратите шта раде они који су најбољи ако желите да стигнете од почетне тачке до крајње дестинације. Дружите се са њима како бисте најлакше научили да оцене на испитима девет и десет нису недостижне, односно да оцене пет и шест не припадају Вама и нису Ваш циљ. Немојте их звати “штреберима”, можда ће Вам сутра бити шефови.

Не брините ако данас немате довољно пара. Нису их имали ни оснивачи највреднијих компанија на свету – Стеве Јобс, оснивач Аппле-а нити Бил Гејтс, оснивач Мицрософт-а, чије су поједине мисли саставни део ових порука. И један и други реализацију својих снова су отпочели у гаражама.  Још бољи пример је наш научник Михајло Пупин, он није имао ни гаражу, имао је само 5 центи у џепу када се искрцао на америчку обалу на свом великом путу ”од пашњака до научењака”.  Његова победоносна мисао све говори” За младог човека уопште није несрећа бити без новаца, ако се одлучио да сам себи крчи пут ка самосталном животу, под условом да у себи има довољно снаге да савлада све тешкоће са којима би се сукобио”

Многи људи су власници  некретнина или неке друге бројне имовине али нису власници знања и не могу се са Вама поредити. Поред овога треба знати да повраћај улагања у знање има свој завидан принос у новцу.

Најважнију поруку везујем за нашу покрајину Војводину,  нашу државу Србију као најбољу дестинацију за живот.  Многи ће Вас позвати да чим завршите студије што пре одете из ове земље. Ја Вас позивам да урадите супротно. Позивам Вас да останете овде. Овде су наше плодне  њиве, наши воћњаци и виногради, наши обори, фарме и салаши и не можемо их преселити у иностранство. То све без Вас не значи ништа. Ако одете, коме ћете то оставити. Пробајте ауторитетом знања да порушите све оно што онемогућава бољи живот у нашој Војводини, у нашој Србији.

И још само нешто за крај:

Све најбоље у животу не настаје од појединца него од тима људи. Верујте и негујте пријатељство и љубав ако желите током целог живота да убирате плодове среће.

Jедна велика књига се завршава са реченицoм: Oстаните жељни знања.

Срећно 65-та генерацијо студената Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду.

Пред Вама су велики изазови.

Ја верујем у Вас!!!

Увек ћу Вас подржавати!!!

Желим Вам све најбоље!!!

Категорија: 
Serbian

PepsiCo GO: Start - Пројекат за дипломце

Kompanija Marbo Product, članica PepsiCo Grupe, poziva te da se prijaviš na konkurs za učešće u trećoj sezoni jedinstvenog edukativnog programa „PepsiCo Go: START“ čiji je cilj regrutovanje, obuka i mogućnost zaposlenja mladih i talentovanih diplomaca u ovoj kompaniji. Prijavljivanje za učešće u programu traje do 10. jula 2018. godine, a biće primljeno, rekordnih, šest kandidata. Više informacija potraži na linku www.pepsicostart.rs

Документ у прилогу: 
Категорија: 
Serbian

РТВ Нови Сад - Вински анализатор на огледном добру у Сремским Карловцима

Председник Покрајинске владе Игор Мировић данас је пустио у рад вински анализатор, у оквиру лабораторије за енолошка испитивања Пољопривредног факултета, која се налази на Огледном добру у Сремским Карловцима,


Категорија: 
Serbian

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ У ПРВИХ 250 НА QS РАНГ ЛИСТИ У ОБЛАСТИ ПОЉОПРИВРЕДЕ И ШУМАРСТВА

Универзитет у Новом Саду по други пут се појављује на QS ранг листи (QuacquarelliSymonds, Велика Британија) и налази се међу 250 најбољих универзитета из области пољопривреде и шумарства, пошто је рангиран између 201. и 250. места, што представља напредак у односу на прошлогодишње рангирање када је Универзитет у Новом Саду био између 251. и 300. места.

QS ранг листа једна је од три најзначајније листе за рангирање универзитета у свету, поред Times Higher Education листе и Шангајске листе. Критеријуми на основу којих се рангирају универзитети на QS ранг листи су академска репутација, цитираност радова, репутација послодавца и h-индекс цитираности истраживача.

За овај успех Универзитета у Новом Саду заслужни су Пољопривредни факултет и Институт за низијско шумарство и животну средину.

______________________

Пољопривредни факултет Универзитета у Новом Саду је поставио високе стандарде у области међународне сарадње и налази се у друштву водећих институција у тој области у свету. О томе сведочи и позиција партнерских универзитета на ранг листи: OSU-Oregon State University (22. место); NMBU-Norwegian University of Life Sciences (23 место); UHOH-University of Hohenheim (34. место); BOKU-University of Natural Resources and Applied Life Sciences (39. мето), WULS-Warsaw University of Live Sciences (42. место); NAFU-North West Agriculture and Forest University (51-100).

Категорија: 
Serbian

Konkurs za stipendije Vlade Francuske za 2018-2019. godinu do 16. marta 2018.

Poštovani,

Želeli bismo da vas obavestimo da je konkurs za stipendije Vlade Francuske za univerzitetsku 2017-2018. godinu otvoren do 16. marta 2018. godine. Zamolili bismo vas da prosledite svojim studentima informaciju o konkursu za stipendije Vlade Francuske za univerzitetsku 2018-2019. godinu. Bili bismo vam veoma zahvalni ukoliko bi bilo moguće da ovu informaciju postavite i na vaš sajt.

Unapred vam se zahvaljujemo.
Sa poštovanjem
Vesna Adamović

Vesna Adamovic
Pôle universitaire et scientifique
Sektor za univerzitet i nauku
T +381 11 302 36 39

Institut français de Serbie

Francuski institut u Srbiji
Zmaj Jovina 11, 11000 Beograd
www.institutfrancais.rs

Stipendije Vlade Francuske 2018-2019.

U želji da unapredi saradnju između Francuske i Srbije i da podstakne mobilnost studenata, Francuski institut u Srbiji svake godine dodeljuje stipendije studentima iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj za nivo master II i doktorate. Stipendije   pokritvaju troškove školarine, života u Francuskoj, kao i socijalnog osiguranja.

Svake godine oko pedeset studenata iskoristi ovu finansijsku podršku Vlade Francuske za studije u nekoj od 3500 visokoškolskih ustanova u Francuskoj.

Konkurs za stipendije 2018-2019. otvoren je do 16. marta 2018.

Studenti mogu da konkurišu za razne programe stipendija:

  • master 2-sve oblasti
  • master 2-stipendija za bivše maturante Matematičke gimnazije u Beogradu
  • doktorat u komentorstvu
  • post master program Kopernik
  • stipendija za Nacionalnu visoku školu lepih umetnosti (ENSBA).

Podnošenje kandidatura:

Francuski institut u Srbiji, Zmaj Jovina 11, Beograd

vesna.adamovic@institutfrancais.rs

Uslovi i kriterijumi nalaze se na sajtovima:
www.institutfrancais.rs
Link :  http://www.institutfrancais.rs/info/bourses-du-gouvernement-francais/
www.srbija.campusfrance.org

Категорија: 
Serbian

Истраживање о Миграцијама студената

Обавештавамо вас да Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Републичким заводом за статистику, спроводи истраживање о плановима студената у вези са будућим миграционим кретањима, како унутар Републике Србије, тако и ван њених граница, као и о њиховим ставовима о одласку из земље.

Циљ истраживања јесте обезбеђивање поузданих података који ће се користити као добра основа за управљање миграцијама младих високообразованих људи. Такође, послужиће за планирање активности и креирање конкретних механизама и мера у овој области ради стварања повољног амбијента за младе да остану у Србији, односно да се након завршетка студијских програма у иностранству врате у земљу.

Подаци се прикупљају на свим факултетима, академијама и високим школама које имају акредитоване студијске програме.

Молимо вас да организујете попуњавање он лине упитника од стране студената ваше високошколске установе и тиме допринесете бољем сагледавању једног од горућих проблема у нашем друштву.

Попуњавање упитника можете организовати на начин који сматрате најпогоднијим како би што већи број студената учествовао у истраживању (нпр. постављањем обавештења о истраживању и линка на насловној страници вашег сајта и/или у сарадњи са студентима – постављањем линка на веб-страницама Студентског парламента, на форумима студената, студентским сервисима, фацебоок страницама и др.).

Упитник је доступан на следећој веб-адреси:
http://www.stat.gov.rs/MigracijeStudenata

Напомињемо да РЗС никада не објављује личне податке које прикупи током својих истраживања. Јавно могу бити коришћени само подаци сведени на просек на нивоу комплетног узорка.

Унапред вам захваљујемо на сарадњи.

Документ у прилогу: 
Категорија: 
Serbian

Доц. др Мирјана Љубојевић - добитник награде "др Зоран Ђинђић" за најбољег младог истраживача

Свечано уручење Награда „Др Зоран Ђинђић“ за 2017. годину и Награде најбољeм студенту Универзитета у Новом Саду у школској 2016/2017. години одржано је 26. децембра 2017. године с почетком у 18 часова у амфитеатру Централне зграде Универзитета (Ректорат).

Престижно признање “Др Зоран Ђинђић” се у Војводини додељује већ четрнаести пут, а генерални покровитељ награда је Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Овогодишња лауреаткиња Награде „Др Зоран Ђинђић“ за младог научника и истраживача је др Мирјана Љубојевић, доценткиња на Департману за воћарство, виноградарство, хортикултуру и пејзажну архитектуру, Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду. 

Награду је уручио Ректор Универзитета у Новом Саду, проф. др Душан Николић. Тим поводом ректор Николић одао је признање награђеним лауреатима који су својим талентом и радом постигли врхунске резултате.

Више информација можете пронаћи на следећем линку:
http://apv-visokoobrazovanje.vojvodina.gov.rs/na-univerzitetu-u-novom-sadu-urucena-priznanja-dr-zoran-djindjic-mladim-naucnicima-i-istrazivacima-2/

Категорија: 
Serbian

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ 62 СТИПЕНДИЈE СТУДЕНТИМА УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ ЗА ШКОЛСКУ 2017/2018. ГОДИНУ

На основу члана 7. Правилникa о коришћењу средстава Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду и Одлуке Савета Фонда о расподели новчаних средстава намењених за стипендије у школској 2017/2018. години (31.10.2017.), Одбор Фонда расписује

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ 62 СТИПЕНДИЈE СТУДЕНТИМА УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ ЗА ШКОЛСКУ 2017/2018. ГОДИНУ

Конкурс
Пријавни лист

Категорија: 
Serbian

X SMOTRA naučnih radova studenata agronomije, Agronomski fakultet Čačak, Srbija 23-25. avgust 2017.

SEKCIJA I (Doktorske studije)

1. Tijana Stojanović (mentor dr Aleksandra Popović, doc): The toxic effects of caraway essential oil on the adult insects Tenebrio molitor  Linnaeus, 1758 (Coleoptera, Tenebrionidae). – osvojila II mesto

2. Martina Mezei (mentori dr Vojislava Bursić, doc, dr Sonja Gvozdenac): Sediment quality assessment with phytoindicators.

 

SEKCIJA II (Master studije)

3. Dijana Kulačanin (mentor prof. dr Sandra Bijelić): Cornelian cherry selections (Cornus mas L.) in Novi Sad - morphological fruit properties and production of planting material. – osvojila II mesto

 

SEKCIJA III (Osnovne studije)

4. Marta Loc (mentor dr Mila Grahovac, doc.): Eco-friendly control of Xanthomonas euvesicatoria. – osvojila I mesto

5. Lana Vasić (mentor dr Aleksandra Konjević, doc): Faunistic research of true bugs (Heteroptera) in light traps.

Категорија: 
Serbian

Конкурс за постдипломске студије у Кореји

Ambasada Republike Koreje u Republici Srbiji ima čast da obavesti Vaš Fakultet da je Nacionalni institut za medjunarodno obrazovanje, Ministarstva obrazovanja Vlade Republike Koreje, raspisao konkurs za tri državljanina Srbije i jednog državljanina Crne Gore, da se prijave za državnu stipendiju korejske vlade za postiplomske studije (master ili doktorske), pod nazivom 2017 Korean Government Scholarship Program for Graduate Degrees. 

 

Ambasada će, ukoliko kandidati ispune sve potrebne uslove, preporučiti kandidate ovom institutu (NIIED), koji će izabrati najboljih četvoro studenta. Nakon završenog procesa selekcije, uspešni studenti bi trebalo da budu u Koreji od avgusta 2017. godine. 

 

U prilogu se nalazi brošura na srpskom jeziku, priručnik za prijavu za ovu stipendiju, uključujući formulare i spisak sve druge potrebne dokumentacije. Dodatne informacije o ovom programu možete, takodje, naći na sajtu ambasade Republike Koreje: http://srb.mofa.go.kr/worldlanguage/europe/ser/bilateral/bilateral/index.jsp

 

Prijava i sva potrebna dokumentacija zainteresovanih studena mora stići na adresu Ambasade, najkasnije do 16. marta 2017. godine. Aplikanti koji su prošli prvi krug selekcije u Ambasadi, biće pozvani na intervju nakon pregledanih dokumenata. Ljubazno Vas obaveštavamo da će studenti, koji ne ispunjavaju uslove navedene u priručniku za prijavu, biti automatski diskvalifikovani. 

 

Na osnovu gore navedenog, a na obostrano zadovoljstvo, molimo Vas da ovu informaciju prosledite svim potencijalno zainteresovanim studentima, putem Vaših kanala obaveštavanja, kako bi se što veći broj studenata, koji ispunjavaju uslove, prijavio na ovaj konkus i uživao povlastice ovog celokupno finansiranog programa master ili doktorskih studija Vlade Republike Koreje. 

 

Stipendija obuhvata sledeće stavke: 

- Povratnu avionsku kartu 

- Mesečnu stipendiju u iznosu od 900 000 KRW 

- Jezički kurs u roku od godinu dana 

- Punu školarinu za master i doktorske studije

- Zdravstveno osiguranje tokom boravka u Koreji

- Dodatne bonuse za izuzetno postignute rezultate tokom studiranja 

 

Za sve dodatne informacije možete se obratiti gospodjici Jeleni Milosavljević, na zvaničan mejl Ambasade (koreaemb.rs@mofa.go.kr).

Категорија: 
Undefined

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ 57 СТИПЕНДИЈA СТУДЕНТИМА УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ ЗА ШК. 2016/2017. ГОДИНУ

На основу члана 7. Правилникa о коришћењу средстава Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду и Одлуке Савета Фонда о расподели новчаних средстава намењених за стипендије у школској 2016/2017. години, Одбор Фонда расписује
Конкурс
Пријавни лист

Категорија: 
Serbian

Нови Еразмус Плус конкурси за мобилност студената и особља у летњем семестру 2016/2017

Категорија: 
Serbian

НАГРАДE НАЈБОЉИМ СТУДЕНТИМА УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ

Категорија: 
Serbian

Нови ERASMUS+ конкурси за мобилност особља и студената

Категорија: 
Serbian

Позив за смотру научних радова студената пољопривреде

Поштовани,
Пољопривредни факултет у Новом Саду у склопу прославе Дана Факултета традиционално организује Смотру научних радова студената пољопривреде, са међународним учешћем. Наредна, 39. Смотра одржаће се 20. новембра 2015. године.
Документи:
Позив за смотру научних радова студената пољопривреде 2015
Invitation letter 2015
Форма рада / Form
Instructions to authors on writing papers for Agricultural students conference

Категорија: 
Undefined