Актуелности

PepsiCo GO: Start - Пројекат за дипломце

Kompanija Marbo Product, članica PepsiCo Grupe, poziva te da se prijaviš na konkurs za učešće u trećoj sezoni jedinstvenog edukativnog programa „PepsiCo Go: START“ čiji je cilj regrutovanje, obuka i mogućnost zaposlenja mladih i talentovanih diplomaca u ovoj kompaniji. Prijavljivanje za učešće u programu traje do 10. jula 2018. godine, a biće primljeno, rekordnih, šest kandidata. Više informacija potraži na linku www.pepsicostart.rs

Документ у прилогу: 
Категорија: 
Serbian

РТВ Нови Сад - Вински анализатор на огледном добру у Сремским Карловцима

Председник Покрајинске владе Игор Мировић данас је пустио у рад вински анализатор, у оквиру лабораторије за енолошка испитивања Пољопривредног факултета, која се налази на Огледном добру у Сремским Карловцима,


Категорија: 
Serbian

УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ У ПРВИХ 250 НА QS РАНГ ЛИСТИ У ОБЛАСТИ ПОЉОПРИВРЕДЕ И ШУМАРСТВА

Универзитет у Новом Саду по други пут се појављује на QS ранг листи (QuacquarelliSymonds, Велика Британија) и налази се међу 250 најбољих универзитета из области пољопривреде и шумарства, пошто је рангиран између 201. и 250. места, што представља напредак у односу на прошлогодишње рангирање када је Универзитет у Новом Саду био између 251. и 300. места.

QS ранг листа једна је од три најзначајније листе за рангирање универзитета у свету, поред Times Higher Education листе и Шангајске листе. Критеријуми на основу којих се рангирају универзитети на QS ранг листи су академска репутација, цитираност радова, репутација послодавца и h-индекс цитираности истраживача.

За овај успех Универзитета у Новом Саду заслужни су Пољопривредни факултет и Институт за низијско шумарство и животну средину.

______________________

Пољопривредни факултет Универзитета у Новом Саду је поставио високе стандарде у области међународне сарадње и налази се у друштву водећих институција у тој области у свету. О томе сведочи и позиција партнерских универзитета на ранг листи: OSU-Oregon State University (22. место); NMBU-Norwegian University of Life Sciences (23 место); UHOH-University of Hohenheim (34. место); BOKU-University of Natural Resources and Applied Life Sciences (39. мето), WULS-Warsaw University of Live Sciences (42. место); NAFU-North West Agriculture and Forest University (51-100).

Категорија: 
Serbian

Konkurs za stipendije Vlade Francuske za 2018-2019. godinu do 16. marta 2018.

Poštovani,

Želeli bismo da vas obavestimo da je konkurs za stipendije Vlade Francuske za univerzitetsku 2017-2018. godinu otvoren do 16. marta 2018. godine. Zamolili bismo vas da prosledite svojim studentima informaciju o konkursu za stipendije Vlade Francuske za univerzitetsku 2018-2019. godinu. Bili bismo vam veoma zahvalni ukoliko bi bilo moguće da ovu informaciju postavite i na vaš sajt.

Unapred vam se zahvaljujemo.
Sa poštovanjem
Vesna Adamović

Vesna Adamovic
Pôle universitaire et scientifique
Sektor za univerzitet i nauku
T +381 11 302 36 39

Institut français de Serbie

Francuski institut u Srbiji
Zmaj Jovina 11, 11000 Beograd
www.institutfrancais.rs

Stipendije Vlade Francuske 2018-2019.

U želji da unapredi saradnju između Francuske i Srbije i da podstakne mobilnost studenata, Francuski institut u Srbiji svake godine dodeljuje stipendije studentima iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj za nivo master II i doktorate. Stipendije   pokritvaju troškove školarine, života u Francuskoj, kao i socijalnog osiguranja.

Svake godine oko pedeset studenata iskoristi ovu finansijsku podršku Vlade Francuske za studije u nekoj od 3500 visokoškolskih ustanova u Francuskoj.

Konkurs za stipendije 2018-2019. otvoren je do 16. marta 2018.

Studenti mogu da konkurišu za razne programe stipendija:

  • master 2-sve oblasti
  • master 2-stipendija za bivše maturante Matematičke gimnazije u Beogradu
  • doktorat u komentorstvu
  • post master program Kopernik
  • stipendija za Nacionalnu visoku školu lepih umetnosti (ENSBA).

Podnošenje kandidatura:

Francuski institut u Srbiji, Zmaj Jovina 11, Beograd

vesna.adamovic@institutfrancais.rs

Uslovi i kriterijumi nalaze se na sajtovima:
www.institutfrancais.rs
Link :  http://www.institutfrancais.rs/info/bourses-du-gouvernement-francais/
www.srbija.campusfrance.org

Категорија: 
Serbian

Истраживање о Миграцијама студената

Обавештавамо вас да Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Републичким заводом за статистику, спроводи истраживање о плановима студената у вези са будућим миграционим кретањима, како унутар Републике Србије, тако и ван њених граница, као и о њиховим ставовима о одласку из земље.

Циљ истраживања јесте обезбеђивање поузданих података који ће се користити као добра основа за управљање миграцијама младих високообразованих људи. Такође, послужиће за планирање активности и креирање конкретних механизама и мера у овој области ради стварања повољног амбијента за младе да остану у Србији, односно да се након завршетка студијских програма у иностранству врате у земљу.

Подаци се прикупљају на свим факултетима, академијама и високим школама које имају акредитоване студијске програме.

Молимо вас да организујете попуњавање он лине упитника од стране студената ваше високошколске установе и тиме допринесете бољем сагледавању једног од горућих проблема у нашем друштву.

Попуњавање упитника можете организовати на начин који сматрате најпогоднијим како би што већи број студената учествовао у истраживању (нпр. постављањем обавештења о истраживању и линка на насловној страници вашег сајта и/или у сарадњи са студентима – постављањем линка на веб-страницама Студентског парламента, на форумима студената, студентским сервисима, фацебоок страницама и др.).

Упитник је доступан на следећој веб-адреси:
http://www.stat.gov.rs/MigracijeStudenata

Напомињемо да РЗС никада не објављује личне податке које прикупи током својих истраживања. Јавно могу бити коришћени само подаци сведени на просек на нивоу комплетног узорка.

Унапред вам захваљујемо на сарадњи.

Документ у прилогу: 
Категорија: 
Serbian

Доц. др Мирјана Љубојевић - добитник награде "др Зоран Ђинђић" за најбољег младог истраживача

Свечано уручење Награда „Др Зоран Ђинђић“ за 2017. годину и Награде најбољeм студенту Универзитета у Новом Саду у школској 2016/2017. години одржано је 26. децембра 2017. године с почетком у 18 часова у амфитеатру Централне зграде Универзитета (Ректорат).

Престижно признање “Др Зоран Ђинђић” се у Војводини додељује већ четрнаести пут, а генерални покровитељ награда је Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Овогодишња лауреаткиња Награде „Др Зоран Ђинђић“ за младог научника и истраживача је др Мирјана Љубојевић, доценткиња на Департману за воћарство, виноградарство, хортикултуру и пејзажну архитектуру, Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду. 

Награду је уручио Ректор Универзитета у Новом Саду, проф. др Душан Николић. Тим поводом ректор Николић одао је признање награђеним лауреатима који су својим талентом и радом постигли врхунске резултате.

Више информација можете пронаћи на следећем линку:
http://apv-visokoobrazovanje.vojvodina.gov.rs/na-univerzitetu-u-novom-sadu-urucena-priznanja-dr-zoran-djindjic-mladim-naucnicima-i-istrazivacima-2/

Категорија: 
Serbian

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ 62 СТИПЕНДИЈE СТУДЕНТИМА УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ ЗА ШКОЛСКУ 2017/2018. ГОДИНУ

На основу члана 7. Правилникa о коришћењу средстава Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду и Одлуке Савета Фонда о расподели новчаних средстава намењених за стипендије у школској 2017/2018. години (31.10.2017.), Одбор Фонда расписује

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ 62 СТИПЕНДИЈE СТУДЕНТИМА УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ ЗА ШКОЛСКУ 2017/2018. ГОДИНУ

Конкурс
Пријавни лист

Категорија: 
Serbian

X SMOTRA naučnih radova studenata agronomije, Agronomski fakultet Čačak, Srbija 23-25. avgust 2017.

SEKCIJA I (Doktorske studije)

1. Tijana Stojanović (mentor dr Aleksandra Popović, doc): The toxic effects of caraway essential oil on the adult insects Tenebrio molitor  Linnaeus, 1758 (Coleoptera, Tenebrionidae). – osvojila II mesto

2. Martina Mezei (mentori dr Vojislava Bursić, doc, dr Sonja Gvozdenac): Sediment quality assessment with phytoindicators.

 

SEKCIJA II (Master studije)

3. Dijana Kulačanin (mentor prof. dr Sandra Bijelić): Cornelian cherry selections (Cornus mas L.) in Novi Sad - morphological fruit properties and production of planting material. – osvojila II mesto

 

SEKCIJA III (Osnovne studije)

4. Marta Loc (mentor dr Mila Grahovac, doc.): Eco-friendly control of Xanthomonas euvesicatoria. – osvojila I mesto

5. Lana Vasić (mentor dr Aleksandra Konjević, doc): Faunistic research of true bugs (Heteroptera) in light traps.

Категорија: 
Serbian

Конкурс за постдипломске студије у Кореји

Ambasada Republike Koreje u Republici Srbiji ima čast da obavesti Vaš Fakultet da je Nacionalni institut za medjunarodno obrazovanje, Ministarstva obrazovanja Vlade Republike Koreje, raspisao konkurs za tri državljanina Srbije i jednog državljanina Crne Gore, da se prijave za državnu stipendiju korejske vlade za postiplomske studije (master ili doktorske), pod nazivom 2017 Korean Government Scholarship Program for Graduate Degrees. 

 

Ambasada će, ukoliko kandidati ispune sve potrebne uslove, preporučiti kandidate ovom institutu (NIIED), koji će izabrati najboljih četvoro studenta. Nakon završenog procesa selekcije, uspešni studenti bi trebalo da budu u Koreji od avgusta 2017. godine. 

 

U prilogu se nalazi brošura na srpskom jeziku, priručnik za prijavu za ovu stipendiju, uključujući formulare i spisak sve druge potrebne dokumentacije. Dodatne informacije o ovom programu možete, takodje, naći na sajtu ambasade Republike Koreje: http://srb.mofa.go.kr/worldlanguage/europe/ser/bilateral/bilateral/index.jsp

 

Prijava i sva potrebna dokumentacija zainteresovanih studena mora stići na adresu Ambasade, najkasnije do 16. marta 2017. godine. Aplikanti koji su prošli prvi krug selekcije u Ambasadi, biće pozvani na intervju nakon pregledanih dokumenata. Ljubazno Vas obaveštavamo da će studenti, koji ne ispunjavaju uslove navedene u priručniku za prijavu, biti automatski diskvalifikovani. 

 

Na osnovu gore navedenog, a na obostrano zadovoljstvo, molimo Vas da ovu informaciju prosledite svim potencijalno zainteresovanim studentima, putem Vaših kanala obaveštavanja, kako bi se što veći broj studenata, koji ispunjavaju uslove, prijavio na ovaj konkus i uživao povlastice ovog celokupno finansiranog programa master ili doktorskih studija Vlade Republike Koreje. 

 

Stipendija obuhvata sledeće stavke: 

- Povratnu avionsku kartu 

- Mesečnu stipendiju u iznosu od 900 000 KRW 

- Jezički kurs u roku od godinu dana 

- Punu školarinu za master i doktorske studije

- Zdravstveno osiguranje tokom boravka u Koreji

- Dodatne bonuse za izuzetno postignute rezultate tokom studiranja 

 

Za sve dodatne informacije možete se obratiti gospodjici Jeleni Milosavljević, na zvaničan mejl Ambasade (koreaemb.rs@mofa.go.kr).

Категорија: 
Undefined

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ 57 СТИПЕНДИЈA СТУДЕНТИМА УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ ЗА ШК. 2016/2017. ГОДИНУ

На основу члана 7. Правилникa о коришћењу средстава Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду и Одлуке Савета Фонда о расподели новчаних средстава намењених за стипендије у школској 2016/2017. години, Одбор Фонда расписује
Конкурс
Пријавни лист

Категорија: 
Serbian

Нови Еразмус Плус конкурси за мобилност студената и особља у летњем семестру 2016/2017

Категорија: 
Serbian

НАГРАДE НАЈБОЉИМ СТУДЕНТИМА УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ

Категорија: 
Serbian

Нови ERASMUS+ конкурси за мобилност особља и студената

Категорија: 
Serbian

Позив за смотру научних радова студената пољопривреде

Поштовани,
Пољопривредни факултет у Новом Саду у склопу прославе Дана Факултета традиционално организује Смотру научних радова студената пољопривреде, са међународним учешћем. Наредна, 39. Смотра одржаће се 20. новембра 2015. године.
Документи:
Позив за смотру научних радова студената пољопривреде 2015
Invitation letter 2015
Форма рада / Form
Instructions to authors on writing papers for Agricultural students conference

Категорија: 
Undefined