ВИШЕ ОД 300 ПОЉОПРИВРЕДНИКА ПРИСУСТВОВАЛО НАУЧНО-СТРУЧНОМ САВЕТОВАЊУ "ДОБАР ДАН ДОМАЋИНЕ"

Одржано је прво у низу, научно-стручно саветовање "Добар дан домаћине". 

Више од 300 пољопривредника присуствовало је предавањима истакнутих стручњака и званичника, који су говорили о актуелним темама.

На почетку програма, компаније су представиле своју комерцијалну понуду, након чега је уследило свечано отварање. Том приликом, су се обратили: у име организатора директорка Департмана за ратарство и повртарство проф. др Драгана Латковић, затим домаћини, испред Удружења пољопривредника Сенте и Пољопривредне стручне службе  Ференц Шоти и Милош Халгашев. Помоћник покрајинског секретара за пољопривреду Владислав Крсмановић је затим отворио скуп и указао на значај одржавања саветовања. 

Научно-стручно саветовање "Добар дан домаћине" у Сенти, је прво у низу одржано ове године, наредно је заказано за 08. фебруар у Сремској Митровици, са почетком у 9 часова. 

Подсетимо, организатор научно-стручног саветовања "Добар дан домаћине"  је Департман за ратарство и повртарство, уз подршку Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а обухвата теме које су усаглашене са удружењима пољопривредника и саветодавним стручним службама. Новина је да се од ове године програм реализује и ван граница Новог Сада. С`обзиром на то да се у реализацији Департмана за ратарство и повртарство одржава седам година, симболично је одабрано 7 различитих локација. 

Категорија: 
Serbian