Youtube |
---|
ВОЋАРСТВО И ВИНОГРАДАРСТВО
Студијски програм Воћарство и виноградарство , Наставни план, 2008.
Година студија
|
Редни број
|
Назив предмета
|
Семестар
|
П
|
В
|
ЕСПБ
|
ПРВА
|
1.
2. 3. 4. 5. |
Хемија
Принципи економије Микробиологија Математика Метеорологија |
I
|
5
4 4 2 4 |
3
2 2 2 2 |
7
7 6 4 6 |
Укупно за семестар
|
|
19
|
11
|
30
|
||
6.
7. 8. 9. 10. |
Социологија
Информатика Ботаника Педологија Биохемија биљака |
II
|
2
2 5 5 3 |
1
2 3 2 3 |
4
5 8 7 6 |
|
Укупно за семестар
|
|
17
|
11
|
30
|
||
Укупно за годину
|
|
36
|
22
|
60
|
||
ДРУГА
|
11.
12. 13. 14. 15. |
Статистика
Екотоксиологија и заштита животне средине Агрохемија Физиологија биљака Генетика |
III
|
3
3 4 5 4 |
2
1 3 3 2 |
6
5 6 7 6 |
Укупно за семестар
|
|
19
|
11
|
30
|
||
16.
17. 18. 19. 20. - |
Агроекологија
Пољопривредне машине Рачуноводство и опорезивање Уређење земљишне територије Трзиште и маркетинг Радна пракса (45 часова гоишње) |
IV
|
3
4 3 4 2 - |
2
3 2 2 2 - |
5
7 5 6 5 2 |
|
Укупно за семестар
|
|
16
|
11
|
30
|
||
Укупно за годину
|
|
35
|
22
|
60
|
||
ТРЕЋА
|
21.
22. 23. 24. 25. |
Биологија и размножавање воћака
Биологија и размножавање винове лозе Наводњавање Изборни предмет 1 Изборни предмет 2 |
V
|
5
5 3 2 2 |
3
2 2 2 2 |
7
6 5 6 6 |
Укупно за семестар
|
|
17
|
11
|
30
|
||
26.
27. 28. 29. 30. - |
Гајење воћака
Гајење винове лозе Застита воћака и винове лозе Изборни предмет 3 Изборни предмет 4 Производна пракса (45 часова гоишње) |
VI
|
4
4 4 2 2 - |
3
3 2 2 2 - |
5
5 5 6 6 5 |
|
Укупно за семестар
|
|
16
|
12
|
30
|
||
Укупно за годину
|
|
33
|
23
|
60
|
||
ЧЕТВРТА
|
31.
32. 33. 34. 35. |
Посебно воћарство И
Ампелографија и селекција винове лозе Оплемењивање воћака Изборни предмет 5 Изборни предмет 6 |
VII
|
4
5 4 2 2 |
3
2 2 2 2 |
5
5 6 6 6 |
Укупно за семестар
|
|
17
|
11
|
30
|
||
36.
37. 38. - - |
Посебно воћарство ИИ
Берба и чување воћа Сорте винове лозе Завршни рад Технолошко организациона пракса (45 часова гоишње) |
VIII
|
4
4 4 - - |
3
2 3 - - |
5
4 5 15 3 |
|
Укупно за семестар
|
|
12
|
8
|
30
|
||
Укупно за годину
|
|
29
|
19
|
60
|
Изборни предмети
Година студија
|
Семестар
|
Изборни предмет
|
Назив изборних предмета
|
Трећа
|
V
|
Изборни предмет 1
|
1. Расадничка производња
|
2. Дендрологија 2
|
|||
3. Повртарство
|
|||
Изборни предмет 2
|
4. Енглески језик 1
|
||
5. Лековито, ароматично и зачинско биље
|
|||
VI
|
Изборни предмет 3
|
6. Пчеларство
|
|
7. Цвећарство
|
|||
Изборни предмет 4
|
8. Вирозе воћа и винове лозе
|
||
9. Гајење алтернативних њвских биљака
|
|||
10. Култура ткива у хортикултури
|
|||
Четврта
|
VII
|
Изборни предмет 5
|
11. Интегрална производња воћа
|
12. Интегрална производња грожђа
|
|||
13. Јужно воће
|
|||
Изборни предмет 6
|
14. Енглески језик 2
|
||
15. Сушење и дорада воћа и грожђа
|
|||
16. примарна прерада воћа и грожђа
|
Serbian
Студијски програми: