“Слаткиши за слаткише“ за децу из Дечјег села

Трудимо се, као млади и образовани људи да посебно нагласимо један, пре свега хуман и људски аспект социјалне свести кроз низ хуманитарних акција.

Промотери и носиоци активности су учесници, чланови Студентског парламента, сви студенти добре воље и великог срца, наши драги хуманитарци, и заједничким снагама настојимо да у оквиру наших могућности пружимо помоћ онима којима је неопходна и својим примером наведемо и друге да чине исто.

Учествовали смо у акцији прикупљања средстава за поплављена подручја. Издваја се акција добровољног давања крви коју спроводимо редовно у просторијама Факултета, и можемо да се похвалимо великим одзивом студената.

Посебно се поносимо хуманитарном акцијом  „Слаткиши за слаткише“ за децу из Дечјег села у којој су нам се придружили Економски, Филозофски. Правни, Технолошки факултет  и Факултет спорта и физичког васпитања, и посете наших чланова, као и представника наведених факултета, који радо измаме осмехе на лицима малишана делећи им слатке пакетиће у духу новогодишњих и божићних празника.

Прикључили смо се акцији која се спроводи на нивоу целог Универзитета у Новом Саду, „Космету на поклон“, са истим хуманим циљем – помоћи онима којима је помоћ  најпотребнија на територији Косова и Метохије, прикупљањем играчака, школског прибора, слаткиша и пелена за бебе.