АГРОТУРИЗАМ И РУРАЛНИ РАЗВОЈ

Студијски програм Агротуризам и рурални развој, Наставни план, 2014.

Година студија Назив предмета П В ЕСПБ
I. ГОДИНА
I
II
60
1
Увод у туризам и агротуризам
4+2
 
6
2
Енглески језик 1
2+2
 
5
3
Ратарство и повртарство
3+2
 
6
4
Микроекономија
4+1
 
6
5
Пословна математика
3+3
 
7
Укупно:
 
16+10
 
30
6
Макроекономија
 
4+1
6
7
Статистика
 
3+3
7
8
Рурални развој
 
4+2
6
9
Воћарство и виноградарство
 
3+2
6
10
Енглески језик 2
 
2+2
5
Укупно:
   
16+10
30
II. ГОДИНА
III
IV
60
11
Социологија
4+2
 
6
12
Организација пољопривредне производње
4+3
 
6
13
Прерада и чување пољопривредних производа
2+2
 
5
14
Пословно право у туризму
3+0
 
5
15
Сточартсво
2+1
 
4
16
Ловни туризам
2+1
 
4
Укупно:
 
17+9
 
30
17
Економика туризма и сеоског туризма
 
3+2
5
18
Информатика
 
3+4
6
19
Предузетнички менаџмент у агротуризму
 
4+2
6
20
Енглески 3
 
2+2
5
21
Маркетинг
 
3+1
5
 
Радна пракса
   
3
Укупно:
   
15+11
30
III. ГОДИНА
V
VI
60
22
Калкулације
4+4
 
7
23
Туристичка географија
4+2
 
6
24
Осигурање
2+2
 
5
25
Изборни предмет 1
2+2
 
6
26
Изборни предмет 2
2+2
 
6
Укупно:
 
14+12
 
30
27
Рачуноводство пољопривредних газдинстава
 
4+4
7
28
Инвестиције у туризму /strong>
2+2
4
29
Тржиште
 
4+2
4
30
Изборни предмет 4
 
2+2
6
31
Изборни предмет 5
 
2+2
6
 
Производна пракса
   
3
Укупно:
   
14+12
30
IV. ГОДИНА
VII
VIII
60
32
Управљање квалитетом
3+2
 
5
33
Финансије и финансијско пословање
4+3
 
5
34
Управљање животном средином и природним ресурсима
4+2
 
5
35
Изборни предмет 5
2+2
 
6
36
Изборни предмет 6
2+2
 
6
Укупно:
 
15+10
 
27
37
Планирање и пројектовање
 
4+3
5
38
Анализа пословања
 
4+4
6
39
Економика туристичких организација
 
3+3
4
 
Организационо-економска пракса
   
3
 
Завршни рад
   
15
Укупно:
   
11+10
33

Изборни предмети:

Година студија Назив изборних предмета   V VI VII ЕСПБ
1
Организација винског туризма
 
2+2
   
6
2
Пословна етика и комуникације
 
2+2
   
6
3
Менаџмент производње и прераде пољопривредних производа
 
2+2
   
6
4
Аграрна политика
 
2+2
   
6
5
Принципи кулинарства и исхране
   
2+2
 
6
6
Социологија руралног развоја
   
2+2
 
6
7
Национална гастрономија
   
2+2
 
6
8
Еколошке основе заштите животне средине
2+2
 
6
9
Пољопривредно саветодавство
   
2+2
 
6
10
Управљање људским ресурсима
     
2+2
6
11
Опорезивање
     
2+2
6
12
Потрошња агроиндустријских производа и квалитет хране
2+2
6
13
Енглески 5
     
2+2
6
14
Органска пољопривреда
     
2+2
6
15
Завршни рад
       
15
Serbian
Студијски програми: