| Youtube |
|---|
СТОЧАРСТВО
Студијски програм Сточарство , Наставни План, 2014
| Година студија | Назив предмета | П | В | ЕСПБ |
|
I. ГОДИНА |
I | II | 60 | |
| 1 |
Хемија |
3+2 | 6 | |
| 2 |
Биологија |
2+2 | 6 | |
| 3 |
Морфологија животиња |
4+4 | 7 | |
| 4 |
Принципи економије |
3+2 | 6 | |
| 5 |
Математика |
2+2 | 5 | |
|
Укупно: |
14+12 | 30 | ||
| 6 |
Опште сточарство |
4+4 | 7 | |
| 7 |
Микробиологија |
3+2 | 6 | |
| 8 |
Биохемија животиња |
3+3 | 6 | |
| 9 |
Социологија |
2+1 | 5 | |
| 10 |
Изборни предмет 1 |
2+2 | 6 | |
|
Укупно: |
14+12 | 30 | ||
|
II. ГОДИНА |
III | IV | 60 | |
| 11 |
Производња крмног биља |
2+2 | 5 | |
| 12 |
Генетика животиња |
3+2 | 6 | |
| 13 |
Механизација и аутоматизација у сточарству |
3+2 | 6 | |
| 14 |
Хигијена и превентива болести |
3+2 | 6 | |
| 15 |
Физиологија животиња |
4+3 | 7 | |
|
Укупно: |
15+11 | 30 | ||
| 16 |
Репродукција домаћих животиња |
4+2 | 6 | |
| 17 |
Хранива и технологија хране за животиње |
3+3 | 5 | |
| 18 |
Основи исхране животиња |
3+3 | 6 | |
| 19 |
Неконвенционална сточарска производња |
2+2 | 4 | |
| 20 |
Изборни предмет 2 |
2+2 | 6 | |
|
Радна пракса |
3 | |||
|
Укупно: |
14+12 | 30 | ||
|
III. ГОДИНА |
V | VI | 60 | |
| 21 |
Исхрана непреживара |
3+3 | 6 | |
| 22 |
Рибарство |
3+2 | 5 | |
| 23 |
Оплемењивање животиња |
4+3 | 7 | |
| 24 |
Коњарство |
2+2 | 6 | |
| 25 |
Изборни блок 3 |
2+2 | 6 | |
|
Укупно: |
14+12 | 30 | ||
| 26 |
Технологија живинарске производње |
4+2 | 6 | |
| 27 |
Технологија свињарске производње |
4+2 | 6 | |
| 28 |
Исхрана преживара |
3+3 | 5 | |
| 29 |
Ловство |
2+2 | 4 | |
| 30 |
Изборни предмет 4. |
2+2 | 6 | |
|
Производна пракса |
||||
|
Укупно: |
15+11 | 30 | ||
|
IV. ГОДИНА |
VII | VIII | 60 | |
| 31 |
Технологија говедарске производње |
4+3 | 6 | |
| 32 |
Технологија овчарске и козарске производње |
4+2 | 5 | |
| 33 |
Статистика |
2+2 | 4 | |
| 34 |
Квалитет и безбедност сточарских производа |
3+2 | 5 | |
| 35 |
Изборни предмет 5 |
2+2 | 6 | |
| Укупно: | 15+11 | 26 | ||
| 36 |
Менаџмент у сточарској производњи |
3+2 | 5 | |
| 37 |
Производња млека и млечних производа |
4+3 | 5 | |
| 38 |
Изборни предмет 6 |
2+2 | 6 | |
|
Технолошко-организацина пракса |
3 | |||
|
Завршни рад |
15 | |||
|
Укупно: |
9+7 | 34 | ||
Изборни предмети:
| Година студија | Назив изборних предмета | II | IV | V | VI | VII | VIII | ЕСПБ |
| 1 |
Зооекологија |
2+2 | 6 | |||||
| 2 |
Енглески језик 1 |
2+2 | 6 | |||||
| 3 |
Информатика |
2+2 | 6 | |||||
| 4 |
Енглески језик 2 |
2+2 | 6 | |||||
| 5 |
Основе управљање животном средином |
2+2 | 6 | |||||
| 6 |
Биотехнологија у репродукцији животиња |
2+2 | 6 | |||||
| 7 |
Тржиште и маркетинг сточарских производа |
2+2 | 6 | |||||
| 8 |
Пчеларство |
2+2 | 6 | |||||
| 9 |
Рачунарски програми у исхрани животиња |
2+2 | 6 | |||||
| 10 |
Алтернативни системи у живинарству |
2+2 | 6 | |||||
| 11 |
Етологија животиња |
2+2 | 6 | |||||
| 12 |
Инжењеринг у млекарству |
2+2 | 6 | |||||
| 13 |
Калкулације |
2+2 | 6 | |||||
| 14 |
Завршни рад |
15 | ||||||
