Хуманитарне акције

Uz dobru atmosferu završen je HUMANITARNI TURNIR U PES-u za VIŠNJU. Učestvovao je 21 igrač. Zahvaljujemo se Igraonica DOXA, svim učesnicima, i onima koji su zaigrali i oni koji su došli da prave društvo igračima. Sakupljeno je 14 680 din. i uplaćeno na račun Višnjinog tate (nalog za uplatu u prilogu). Nadamo se da će biti veći odziv studenata sa našeg fakulteta u humanitarnim akcijama koje nam predstoje.


Proteklo je DOBROVOLJNO DAVANJE KRVI, 73 studenta i zaposlena su nam se pridružila u Klubu nastavnika, Krv je dalo 63 studenta i zaposlena, dok je 10 odbijeno iz zdravstvenih razloga. Hvala SVIMA koji su se odazvali i bili deo akcije! 
Pokupljeni su čepovi za recikliranje u sklopu akcije "Čep za hendikep", ili kako smo je prozvali "Čep za osmeh", ovim putem se zahvaljujemo onima koji su savesno ubacili čepove u kutije koje su tokom cele godine bile postavljene na našem fakultetu!


Učestvovali smo u akciji "KOSMETU NA POKLON" tako što smo prikupili slatkiše, novčana sredstva za prevoz za decu na Kosmetu, i školski pribor. Naše kolege su igrale basket na novogodišnjem humanitarnom turniru "TRI NA TRI" za decu i omladinu ometenu u razvoju i decu iz Dečjeg sela.
Poklonjeni su najslađi paketići, kozmetika i sredstva za higijenu u sklopu naše akcije "SLATKIŠI ZA SLATKIŠE" Dečjem selu. ZAHVALNI SMO SVIMA KOJI SU BILI DEO HUMANITARNOG NOVEMBRA I DECEMBRA, kao promoteri dobre volje i velikog srca. Zadovoljni, ponosni na vas i srećni jer sve što smo obećali i priveli smo uspešno kraju, i ono što je najvrednije zajedno smo humanost i nesebičnost pokazali na delu! 


Трудимо се, као млади и образовани људи да посебно нагласимо један, пре свега хуман и људски аспект социјалне свести кроз низ хуманитарних акција.

Промотери и носиоци активности су учесници, чланови Студентског парламента, сви студенти добре воље и великог срца, наши драги хуманитарци, и заједничким снагама настојимо да у оквиру наших могућности пружимо помоћ онима којима је неопходна и својим примером наведемо и друге да чине исто.

Учествовали смо у акцији прикупљања средстава за поплављена подручја. Издваја се акција добровољног давања крви коју спроводимо редовно у просторијама Факултета, и можемо да се похвалимо великим одзивом студената.

Посебно се поносимо хуманитарном акцијом  „Слаткиши за слаткише“ за децу из Дечјег села у којој су нам се придружили Економски, Филозофски. Правни, Технолошки факултет  и Факултет спорта и физичког васпитања, и посете наших чланова, као и представника наведених факултета, који радо измаме осмехе на лицима малишана делећи им слатке пакетиће у духу новогодишњих и божићних празника.

Прикључили смо се акцији која се спроводи на нивоу целог Универзитета у Новом Саду, „Космету на поклон“, са истим хуманим циљем – помоћи онима којима је помоћ  најпотребнија на територији Косова и Метохије, прикупљањем играчака, школског прибора, слаткиша и пелена за бебе.

image3_resize

Undefined