Youtube |
---|
ВОЋАРСТВО И ВИНОГРАДАРСТВО
Студијски програм Воћарство и виноградарство , Наставни план, 2014.
Година студија | Назив предмета | П | В | ЕСПБ |
I. ГОДИНА
|
I | II | 60 | |
1 |
Хемија
|
4+3 | 6 | |
2 |
Принципи економије
|
3+2 | 6 | |
3 |
Микробиологија
|
3+2 | 6 | |
4 |
Изборни блок 1 (изборни предмет 1 и 2)
|
2+2 | 6 | |
5 |
Метеорологија
|
3+2 | 6 | |
Укупно:
|
15+11 | 30 | ||
6 |
Социологија
|
2+1 | 5 | |
7 |
Изборни блок 2 (изборни предмет 3 и 4)
|
2+2 | 6 | |
8 |
Ботаника
|
4+3 | 7 | |
9 |
Педологија
|
4+2 | 6 | |
10 |
Биохемија биљака
|
3+3 | 6 | |
Укупно:
|
15+11 | 30 | ||
II. ГОДИНА
|
III | IV | 60 | |
11 |
Агрохемија
|
3+2 | 6 | |
12 |
Физиологија биљака
|
4+3 | 7 | |
13 |
Генетика
|
3+2 | 6 | |
14 |
Агроекологија
|
3+2 | 5 | |
15 |
Изборни блок 3 (изборни предмет 5, 6 и 7)
|
2+2 | 6 | |
Укупно:
|
15+11 | 30 | ||
16 |
Наводњавање
|
3+2 | 6 | |
17 |
Биологија воћака
|
4+3 | 6 | |
18 |
Биологија винове лозе
|
4+2 | 5 | |
19 |
Тржиште и маркетинг
|
2+2 | 5 | |
20 |
Изборни блок 4 (изборни предмет 8,9 и 10)
|
2+2 | 6 | |
Радна пракса
|
2 | |||
Укупно:
|
15+11 | 30 | ||
III. ГОДИНА
|
V | VI | 60 | |
21 |
Машине у воћарству и виноградарсву
|
4+2 | 7 | |
22 |
Пестициди воћака и винове лозе
|
2+1 | 5 | |
23 |
Болести и штеточине воћака и винове лозе
|
4+2 | 6 | |
24 |
Расадничка производња
|
4+2 | 6 | |
25 |
Изборни блок 5 (изборни предмет 11,12 и 13)
|
2+2 | 6 | |
Укупно:
|
16+9 | 30 | ||
26 |
Гајење воћака
|
4+3 | 6 | |
27 |
Гајење винове лозе
|
4+3 | 5 | |
28 |
Пчеларство
|
2+2 | 5 | |
29 |
Посебно воћарство 1
|
3+2 | 5 | |
30 |
Изборни блок 6 (изборни предмет 14,15 и 16)
|
2+2 | 6 | |
Производна пракса
|
3 | |||
Укупно:
|
15+12 | 30 | ||
IV. ГОДИНА
|
VII | VIII | 60 | |
31 |
Опште оплемењивање воћака
|
4+2 | 6 | |
32 |
Посебно воћарство 2
|
4+2 | 6 | |
33 |
Ампелографија и селекција винове лозе
|
4+2 | 6 | |
34 |
Статистика
|
2+2 | 6 | |
35 |
Интегрална и органска производња воћа и грожђа
|
2+2 | 6 | |
Укупно:
|
16+10 | 30 | ||
36 |
Посебно воћарство 3
|
3+2 | 3 | |
37 |
Специјално оплемењивање воћака
|
4+2 | 3 | |
38 |
Берба и чување воћа и грожђа
|
4+3 | 3 | |
39 |
Сорте винове лозе
|
4+3 | 3 | |
40 |
Технолошко-организациона пракса
|
3 | ||
Завршни рад
|
15 | |||
Укупно:
|
15+9 | 30 |
Изборни предмети:
Година студија | Назив изборних предмета | I | II | III | IV | V | VII | ЕСПБ |
Предмети изборног блока 1.
|
||||||||
1 |
Математика
|
2+2 | 5 | |||||
2 |
Примењена математика
|
2+2 | 5 | |||||
Предмети изборног блока 2.
|
||||||||
3 |
Информатика
|
2+2 | 5 | |||||
4 |
Примењена информатика
|
2+2 | 5 | |||||
Предмети изборног блока 3.
|
||||||||
5 |
Лековито, ароматично и зачинско биље
|
2+2 | 6 | |||||
6 |
Дендрологија II
|
|
2+2 | 6 | ||||
7 |
Енглески језик 1
|
|
2+2 | 6 | ||||
Предмети изборног блока 4.
|
||||||||
8 |
Цвећарство
|
2+2 | 6 | |||||
9 |
Калкулације
|
2+2 | 6 | |||||
10 |
Геодезија
|
2+2 | 6 | |||||
Предмети изборног блока 5.
|
||||||||
11 |
Енглески језик 2
|
2+2 | 6 | |||||
12 |
Сушење и дорада воћа и грожђа
|
2+2 | 6 | |||||
13 |
Примарна прерада воћа и грожђа
|
2+2 | 6 | |||||
Предмети изборног блока 6.
|
||||||||
14 |
Вирозе воћака и винове лозе
|
2+2 | 6 | |||||
15 |
Гајење алтернативних њивских култура
|
2+2 | 6 | |||||
16 |
Култура ткива у хортикултури
|
2+2 | 6 |
Serbian
Студијски програми: